ZamanFood

ZamanFood

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ

ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Οι αναλογίες συνήθως για αυτή την συνταγή είναι τα 2/3 ρύζι και το 1/3 λαχανικά
- Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ρύζι ενός γνωστού μπάρμπα που βράζει μέσα στο σακουλάκι του
- Οι ποσότητες των υλικών παρακάτω ειναι για ένα σακουλάκι ρυζιού (2 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ:

- Ρύζι (ένα σακουλάκι)
- 2 αβγά
- λαχανικά: φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές φλωρίνης διαφόρων χρωμάτων
(άμα θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο τζίντζερ)
- 1 κουταλάκι κάρυ
- Ελαιόλαδο (μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και άλλο τύπο λαδιού όπως σογιέλαιο ή ηλιέλαιο για όσους προσέχουν...)

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΡΕΛΑΑΑ:

- Βράζουμε το ρύζι με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσει βάζουμε το σακουλάκι με το βρασμένο ρύζι κάτω απο την βρύση να κρυώσει και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

- Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τυγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά χτυπάμε τα αυγά για ομελέτα και τα ρίχνουμε μεσα. Μόλις η ομελέτα αρχίζει να σταθεροποιήτε με μία ξύλινη πλακέ κουτάλα διαλύουμε γρήγορα σε κομματάκια την ομελέτα και ανακατέβουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα και τα αδείαζουμε σε ενα πίατο.

- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λάδι μέχρι να καλυφθεί λεπτά ο πάτος της. Ζεστένουμε το λάδι σε φούλ φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά τσιγαρίζοντάς τα και ανακατέβουμε συνεχώς για 1 με 2 λεπτά (χωρίς να τα κάψουμε). Ρίχνουμε στο καπάκι μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι, τα κομμάτια ομελέτας και το κάρυ χώρις να σταματήσουμε το ανακάτεμα για κανένα λεπτό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτία.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμυδάκια ξερά
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Δάφνη,
1 ξυλάκι κανέλλα, 2-3 γαρύφαλλα (οχι από αυτά που πεταμε στα μπουζούκια)
μερικούς κόκκους πιπέρι
Αλάτι
4-5 ώριμες ντομάτες
1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Λοιπόν:

Βουτάμε το αγριογούρουνο μέσα σε λεκάνι ή κανένα μεγάλο τάπερ με κόκκινο κρασί για μια νύχτα ή και περισσότερο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια (τραγουδώντας το μεγάλο pop hit "Klaiei i mana mou sto mnima). Βάζουμε λίγο λαδι στο πάτο μιας κατσαρόλας και όταν ζεσταθει ρίχνουμε το αγριογούρουνο και το τσιγαρίζουμε. Μόλις τσιγαριστεί του αδιάζουμε μέσα το κρασί που το είχαμε αφήσει όλο το βράδυ και το βράζουμε για περίπου 60΄(καλύτερα στη χύτρα για 15-20 λεπτά).

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, και μετά τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι που τα τηγανίσαμε. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο λάδι ακόμα. (μην το παραχέσετε όμως)

Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα τις ώριμες ντομάτες και συμπληρώνουμε με το συμπυκνωμένο χυμό. Στο τέλος βάζουμε το αγριογούρουνο με το κρασί του, τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25-30΄. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό....

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP