ZamanFood

ZamanFood

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΖΥΜΗ ΓΙΑ BURGER

ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 2 κουτ της σούπας βούτυρο
- 1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ του γλυκού αλάτι
- 20γρ μαγιά φρέσκια νωπή
- 200γρ νερό
- σουσάμι για πασπάλισμα

• Διαλύουμε τη μαγία σε ένα μπολ με το νερο κ την ζάχαρη. Σε μια λεκάνη ανακατέβουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά.
• Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια μας. Κόβουμε το ζυμάρι σε ψωμάκια μεγέθους πορτοκαλιού κ τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30λεπτά!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 3 φλυτζ αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 φλυτζ χλιαρό νερό
- 1/3 κουταλάκι αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

• Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη. Ανοίγουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μαγία και τα ανακατέβουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα.
• Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα για μία ώρα. Ζυμώνουμε ξανά, λαδώνουμε ένα ταψί και ανοιγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας...

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP