ZamanFood

ZamanFood

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 2,5 κούπες αλεύρι
- 1,5 κουταλάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κρόκος αυγού

Λοιπόν...

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα λαδομένο μπόλ και το αφήνουμε σε ζεστό σημέιο σκεπασμένο με μία πετσέτα για 30 λεπτά να φουσκώσει.

Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και ζυμώνουμε φτιάχνοντας δύο λεπτές μπαγκέτες (όχι πολύ λεπτές για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο). Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρά για να μην μείνει αέρας μέσα και τις αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.

Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με μισή κούπα νερό κ αλείφουμε τις μπαγκέτες απο πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25 - 30 λεπτά...!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ Κ ΠΙΠΕΡΙΕΣ A LA CREME

ΥΛΙΚΑ:
- 250g κανελόνια
- 350g μοσχαρίσιο κιμά
- 400g ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλίες βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο 1 παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι (προτιμήστε "μήλο 4 πιπέρια")

ΣΑΛΤΣΑ: 400g ψιλοκομμένη ντομάτα, 2 φλιτζάνια ντοματοχυμό, 2 σκελίδες σκόρδο, 4 κουταλάκια μαϊντανό, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Βράζουμε τα υλικά για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά...

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σάλτσα σε τόση όμως ποσότητα ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια για να μην στεγνώσουν)

Λοιπον...
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε ελαφρά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι κ πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυρία και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα - καλύπτοντας την μια πλευρα με την βοήθεια της μίας παλάμης μας για να μην φεύγει το μείγμα - και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Περιχύνουμε την σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθουν τα κανελόνια και την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλιζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν...

Bon Appétit...    

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP