ZamanFood

ZamanFood

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμυδάκια ξερά
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Δάφνη,
1 ξυλάκι κανέλλα, 2-3 γαρύφαλλα (οχι από αυτά που πεταμε στα μπουζούκια)
μερικούς κόκκους πιπέρι
Αλάτι
4-5 ώριμες ντομάτες
1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Λοιπόν:

Βουτάμε το αγριογούρουνο μέσα σε λεκάνι ή κανένα μεγάλο τάπερ με κόκκινο κρασί για μια νύχτα ή και περισσότερο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια (τραγουδώντας το μεγάλο pop hit "Klaiei i mana mou sto mnima). Βάζουμε λίγο λαδι στο πάτο μιας κατσαρόλας και όταν ζεσταθει ρίχνουμε το αγριογούρουνο και το τσιγαρίζουμε. Μόλις τσιγαριστεί του αδιάζουμε μέσα το κρασί που το είχαμε αφήσει όλο το βράδυ και το βράζουμε για περίπου 60΄(καλύτερα στη χύτρα για 15-20 λεπτά).

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, και μετά τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι που τα τηγανίσαμε. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο λάδι ακόμα. (μην το παραχέσετε όμως)

Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα τις ώριμες ντομάτες και συμπληρώνουμε με το συμπυκνωμένο χυμό. Στο τέλος βάζουμε το αγριογούρουνο με το κρασί του, τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25-30΄. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό....

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP