ZamanFood

ZamanFood

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ

ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Οι αναλογίες συνήθως για αυτή την συνταγή είναι τα 2/3 ρύζι και το 1/3 λαχανικά
- Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ρύζι ενός γνωστού μπάρμπα που βράζει μέσα στο σακουλάκι του
- Οι ποσότητες των υλικών παρακάτω ειναι για ένα σακουλάκι ρυζιού (2 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ:

- Ρύζι (ένα σακουλάκι)
- 2 αβγά
- λαχανικά: φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές φλωρίνης διαφόρων χρωμάτων
(άμα θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο τζίντζερ)
- 1 κουταλάκι κάρυ
- Ελαιόλαδο (μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και άλλο τύπο λαδιού όπως σογιέλαιο ή ηλιέλαιο για όσους προσέχουν...)

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΡΕΛΑΑΑ:

- Βράζουμε το ρύζι με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσει βάζουμε το σακουλάκι με το βρασμένο ρύζι κάτω απο την βρύση να κρυώσει και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

- Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τυγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά χτυπάμε τα αυγά για ομελέτα και τα ρίχνουμε μεσα. Μόλις η ομελέτα αρχίζει να σταθεροποιήτε με μία ξύλινη πλακέ κουτάλα διαλύουμε γρήγορα σε κομματάκια την ομελέτα και ανακατέβουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα και τα αδείαζουμε σε ενα πίατο.

- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λάδι μέχρι να καλυφθεί λεπτά ο πάτος της. Ζεστένουμε το λάδι σε φούλ φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά τσιγαρίζοντάς τα και ανακατέβουμε συνεχώς για 1 με 2 λεπτά (χωρίς να τα κάψουμε). Ρίχνουμε στο καπάκι μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι, τα κομμάτια ομελέτας και το κάρυ χώρις να σταματήσουμε το ανακάτεμα για κανένα λεπτό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτία.

1 σχόλια:

panosb

to eftiaksa xtes paneukolo kai poly wraio...egw pandws epimenw gia ti saltsa sogiaspou sou eipa LOL

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP