ZamanFood

ZamanFood

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
• 200γρ βούτυρο
• 3 κουταλάκια βανίλια
• 200γρ ζάχαρη
• 50γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προτιμήστε γάλακτος)
• 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
• 100γρ αλεύρι
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 200γρ καρύδια χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη...
• 100ml κρέμα γάλακτος
• 100γρ κουβερτούρας ψιλοκομμένη (γάλακτος)
• 40γρ βούτυρο

Λοιπόν...

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170. Αλείβουμε με λιωμένο βούτυρο μια τετράγωνη φόρμα πλευράς 20cm και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Μέσα σε ένα μπόλ χτυπάμε με μίξερ το βούτηρο την βανίλια και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα. Παράλληλα ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε καλά. Τέλος ρίχνουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τα καρύδια και τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατέβουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα.

- Για την επικάλυψη, βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα. Την απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα να λίωσει ανακατέβωντας συνεχώς. Προσθέτουμε και το βούτυρο και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 20min). Το βγάζουμε και αλείβουμε το γλυκό. Τέλος βάζουμε το γλύκο στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολατένια επικάλυψη....και έτοιμο!

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP