ZamanFood

ZamanFood

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
- 175γρ ζάχαρη
- 125γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50γρ σκόνη κακάου

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ...

- Βάζουμε τη ζάχαρη και 500ml νερό σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λίωσει η ζάχαρη και να πάρει μία βράση. Την απομακρύνουμε απο την φωτία και προσθέτουμε τη σκόνη κακάου και τη σοκολάτα χτυπόντας καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζουμε κρύο νερό και παγάκια σε ένα ένα μεγάλο μπόλ ή ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις σκάσουν μύτη οι φουσκάλες αμέσως βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την βυθίζουμε στο νερό με τα παγάκια. Την αφήνουμε κανένα 10λεπτο και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μίξερ και το χτυπάμε δυνατά και με τρέλα για 20 λεπτά να πήξει.
- Τέλος το βάζουμε σε ένα κουτί χωριτικότητας 1 λίτρου και το βάζουμε στην κατάψυξη κανένα 10ωρο....

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP