ZamanFood

ZamanFood

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΦΟΝΤΑΝ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (σαν σοκολατάκια)

ΥΛΙΚΑ:
- 350γρ ζάχαρη
- 30γρ βούτηρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 125ml γάλα εβαπορέ
- 1 βανίλια με την φλούδα (ε τώρα αν έχετε τις κλασικές σε σκόνι ρίξτε 2 κουτάκια)
- 300γρ καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 80γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

ΛΟΙΠΟΝ....
- Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα πλευρών 18cm.
- Βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το γάλα εβαπορέ. Χαράζουμε την φλούδα της βανίλιας, βγάζουμε τους σπόρους και τους πετάμε μέσα στην κατσαρόλα όπως επίσεις και την φλούδα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτία ανακατέβοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Χαμηλόνουμε κι άλλο την φωτιά βράζοντας τα για 5 λεπτά ακόμα χωρίς να σταματίσουμε το ανακάτεμα.
- Απομακρύνουμε από την φωτιά και βγάζουμε και πετάμε την φλούδα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως ανακατέβοντας καλά. Τέλος προσθέτουμε τα φυστικάκια, ανακατέβουμε και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Το κόβουμε σε κύβους και το σερβίρουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP