ZamanFood

ZamanFood

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ Κ ΠΙΠΕΡΙΕΣ A LA CREME

ΥΛΙΚΑ:
- 250g κανελόνια
- 350g μοσχαρίσιο κιμά
- 400g ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριές ψιλοκομμένες
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλίες βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο 1 παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι (προτιμήστε "μήλο 4 πιπέρια")

ΣΑΛΤΣΑ: 400g ψιλοκομμένη ντομάτα, 2 φλιτζάνια ντοματοχυμό, 2 σκελίδες σκόρδο, 4 κουταλάκια μαϊντανό, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Βράζουμε τα υλικά για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά...

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σάλτσα σε τόση όμως ποσότητα ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια για να μην στεγνώσουν)

Λοιπον...
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε ελαφρά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι κ πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυρία και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα - καλύπτοντας την μια πλευρα με την βοήθεια της μίας παλάμης μας για να μην φεύγει το μείγμα - και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Περιχύνουμε την σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθουν τα κανελόνια και την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλιζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν...

Bon Appétit...    

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP