ZamanFood

ZamanFood

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

"ΠΑΡΘΕΝΟ" ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
- 150γρ μαλακή ζάχαρη (ανοιχτού καφέ χρώματος)
- 225γρ βούτηρο
- 4 αβγά
- 200γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη (προτιμήστε κουβερτούρες σε σταγόνες)
- 230γρ αλεσμένα αμύγδαλα
- 2½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλίες της σούπας φέτες αμυγδάλου

ΞΕΚΙΝΑΜΕ?

- Βουτηρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με διάμετρο 23εκ. και στρώνουμε στη βάση της με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150...
-Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπόλ το βούτηρο μαζί με την καφέ ζάχαρη μέχρι να γίνει κάτι σαν κρέμα ανοιχτού χρώματος. Στην συνέχεια βάζουμε σιγά σιγά τους κρόκους μέσα στο μείγμα και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τα κομματάκια της σοκολάτας μαζί με τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τρομοκρατικο χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Αμέσως μετά πετάμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, του ρίχνουμε το αμυγδαλάκι σε φέτες και όταν κρυώσει του κάνουμε ντού από παντού να μην μείνει τίποταααα τίποτααα!

Υ.Γ.: Του πάει το παγωτάκι δίπλα....

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP