ZamanFood

ZamanFood

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 375ml ζωμό κοτόπουλο
- 125ml νερό
- 700γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 μπαγκέτα (ψωμί) κομμένη σε φέτες λεπτές
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
- 225γρ μαγιονέζα
- 120γρ κρέμα γάλακτος ξινή
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 3 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120γρ πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά εστραγκόν (λαχανικό) ψιλοκομμένο
- φύλλα μαρουλιού

Λοιπόν...

• Βράζουμε τον ζώμο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι
• Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 8 λεπτά. Το βγάζουμε απο το σκεύος και το αφήνουμε κανένα 10λεπτο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
• Αλλείβουμε της φέτες ψωμιού με το λάδι και της ψήνουμε. Χωρίς να τις κάνουμε κάρβουνο!
• Βάζουμε τη μαγιονέζα, κρέμα και χυμό λεμονιού σε ένα βάζο το κλείνουμε καλά και ανακινούμε δυνατά.
• Βάζουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μαγιονέζας, το σέλινο, το κρεμμύδι. τις πίκλες, το μαΙντανό και το εστραγκόν σε ένα μπόλ και τα ανακατέβουμε όλα καλά.
• Τέλος σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα απλώνουμε τα φυλλά μαρουλιού και από πάνω βάζουμε την σαλάτα με το κοτόπουλο και τις ψημένες φέτες μπαγκέτας!

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP