ZamanFood

ZamanFood

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΚΡΥΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 300γρ πένες
- 300γρ σφιχτές ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 40γρ ελληνικές ελιές χωρις κουκουτσάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 100γρ φέτας
- ρίγανη
- 7 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτάλια σούπας ξίδι
- αλάτι και πιπέρι

Λοιπόν...

- Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα δίσκο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν...
- Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι όπως ακριβώς κάνουμε και στην χωριάτικη, Κόβουμε και το τυρί σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολάκι ανακατέβουμε το το ξίδι με λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σινεχιζουμε το ανακάτεμα με τρέλα για να δέσουν.
- Σε μία σαλατιέρα τοποθετούμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τις ελιές κομμένες. Περιχύνουμε με το λαδόξίδο και προσθέτουμε και ριγανίτσα.
- Τέλος αδειάζουμε και τα ζυμαρικά στην σαλατιέρα. Ανακατέβουμε προσεχτικά και προσθέτουμε και την φέτα....

ZamanFood   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP